Карта сайта

Карта сайта

Группа в

Группа в Facebook Адвокат Кормушин Юрий Александрович Киев



Нова поліція не займається розслідуванням кримінальних справ щодо нанесення тілесних ушкоджень. Куди скаржитися на поліцейських ?
Юридическая консультация Киев - Уголовные дела

Дата 17.05.2016

Имя: Віктор

Город: Звенигородка

Вопрос

Доброго дня, підскажіть що можна зробити в даній ситуації ? Ночью 15.05 я зі своїми друзями сідали в таксі коло одного кафе, до нас підійшли молоді люди в нетрезвому состоянії і розпочали драку причом в одну сторону, була викликана поліція но це молодиків не зупиняло. Поліцейский порадив проїхати у відділок і там написати заяву, час поїхала до відділку я так же, буквально через півгодини ці молоді люди приїжають до поліції, на сходах у поліції наносять мені удар в область затилка. Полісмени мене закрили, це все відбувалось на камеру поліції яка стоїть при вході у відділок.

Потім з погрозами шо ми тебе убєм уїжають пяні на авто. Тим часом у кафе де залишилась часть людей жестоко ізбивають 3 человека. Одного із хлопців на очах у поліцейских і ті при цьому нічого не роблять. Явно що поліція кришує цих людей, як діяти в такій ситуації? Дякую.

Ответ

Є чимало засобів впливу на правоохоронні органи. Скарги в поліцію, прокуратуру, суд. Дієвим способом захисту ваших прав є подання скарги на бездіяльність слідчого щодо невнесення до ЄРДР відомостей про кримінальне правопорушення після отримання заяви чи повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до положень ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінального правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати розслідування. Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до ЄРДР. Частиною третьою цією статті передбачено, що здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Відповідно до ч.4 цієї статті слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Частиною п’ятою цієї статті передбачено, що до ЄРДР вносяться дата заяви, повідомлення про кримінальне правопорушення.

Відповідно до положень п. 1 ч.1 ст. 303 КПК України України на досудовому провадженні може бути оскаржена бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення. За результатами розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, чи прокурора, відповідно до ст. 307 КПК України постановляється ухвала згідно з правилами цього кодексу : 1) про скасування рішення слідчого чи прокурора, 2) зобов'язання припинити дію, 3) зобов'язання вчинити певну дію ,4) відмову в задоволені скарги.

Шукайте місцевого адвоката в Черкаській області.