Карта сайта

Карта сайта

Группа в

Группа в Facebook Адвокат Кормушин Юрий Александрович Киев



Як отримати ордер на кімнату ? Як приватизувати кімнату в гуртожитку якщо я прописана і проживаю ?
Юридическая консультация Киев - Жилищное право

Дата 12.11.2014

Имя: Наталя

Город: Киев

Вопрос

Доброго дня, підкажіть мені будь-ласка чи маю я право отримати ордер на кімнату в гуртожитку в якій проживаю понад 5 років. 5 років проживала на підставі договору оренди, але коли гуртожиток був переданий на баланс міста договір не укладався.

На даний час в даній кімнаті зареєстрована я і моя малолітня дитина, маю рішення суду про визнання права користування даною кімнатою, чи маю я право на отримання ордеру та подальшої її приватизації. Дякую.

Ответ

Підставою для проживання в гуртожитку є ордер. Якщо за вами в судовому порядку визнано право користування даною кімнатою, тобто проживання в ній, то в тій позовній заяві на основі якої прийнято дане рішення, вам потрібно було в прохальній частині позову ставити вимогу про зобов’язання РДА надати вам ордер на зазначену кімнату. На даному етапі вам потрібно звернутися до РДА вашого району з заявою про надання ордеру на кімнату, приклавши в додатках копію рішення суду, Ф.№ 3, копію паспорту, ідентифікаційного коду, свідоцтво про народження дитини. Якщо адміністрація вам відмовить в наданні ордера, то в судовому порядку вам потрібно звернутися до адміністративного суду із позовом до РДА про зобов’язання вчинення дій, а саме надання ордеру на зазначену кімнату. Наголошую, що для подання позову ви повинні отримати саме письмову відмову.